Creșterea capacității societății civileNoutati

Fundația Civitas organizează cursuri de formare profesională pentru echipa Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene din Gherla

By 19 septembrie 2019 No Comments

Fundația Civitas este implicată în formarea echipei Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene din Gherla, județul Cluj, oferind astfel sprijin pentru implementarea strategiei de dezvoltare locală la nivelul orașului Gherla.

Fundația Civitas oferă în cadrul proiectului „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul! – Funcționarea Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene (cod MYSMIS 123789) cursuri de formare profesională ce vizează Planificarea Strategică, Dezvoltarea comunitară și comunicarea instituțională, Managementul proiectului, evaluator proiecte și expert accesare fonduri structurale și coeziune strategică. Prin aceste servicii de formare, echipa GAL va putea susține implementarea Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Gherla, contribuind în acest mod la dezvoltarea durabilă a comunității și la implicarea acesteia în problemele cu care se confruntă municipiul.

Primul curs de Planificare strategică, organizat în perioada 24-26 iunie 2019, a creat cadrul necesar pentru participanți pentru a înțelege necesitatea strategiei, modalitățile de acordare a fondurilor pentru aceste tipuri de proiecte, elemente de management de proiect pe liniile de finanțare POR/POCU, precum și desfășurarea procesului de implementare a strategiei. În același timp, participanții au povestit despre elementele importante în procesul de comunicare organizațională, despre stabilirea rolurilor în cadrul echipei GAL, dar și despre implicarea actorilor interesați în procesul de implementare a strategiei de dezvoltare locală.

Cel de-al doilea curs de Dezvoltare comunitară, organizat în perioada 10-12 septembrie, le-a oferit participanților informații esențiale pentru a înțelege mai bine ce este o comunitate și cum pot fi elaborate inițiative comune. Un alt aspect important în acest demers este comunicarea strategică cu partenerii, dar și cu membrii comunității, pentru a-i ține aproape, dar și pentru a aplana conflicte atunci când grupurile sunt dificile și frecvența disputelor poate fi mai ridicată. Tot în zona de comunicare instituțională, au fost atinse subiecte care au vizat pregătirea investiției atât în fază de fezabilitate, cât și în fază de execuție.