Antreprenoriat și economie socială

Proiectul SISES a fost premiat la Gala Fondurilor Structurale 2017

By 4 ianuarie 2018 februarie 2nd, 2018 No Comments

Proiectul „Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială – SISES” a câștigat Premiul I la secţiunea „Finanțatori la scară mică pentru impact la scară mare”, ȋn cadrul Galei Fondurilor Structurale 2017.

Evenimentul de premiere a avut loc la Bucureşti ȋn luna decembrie, iar în competiție au fost înscrise 129 de proiecte împărțite pe opt categorii. Scopul a fost aprecierea proiectelor finanțate din fonduri europene (și nu numai) care are au generat impact și care sunt exemple de bună practică. La fiecare secțiune au fost acordate câte 3 premii, marii câștigători fiind răsplătiți și cu o vizită de studiu la Comisia Europeană, oferită de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

„Am un sentiment de satisfacție pentru că munca depusă prin acest proiect este apreciată. Cel mai important este că 53 de oameni pot oferi familiilor lor un trai mai bun și un viitor mai sigur, datorită proiectului nostru. În perspectivă ne propunem să susținem rețeaua de structuri de economie socială pe care am realizat-o, să ajutăm aceste afaceri să ajungă la următorul nivel”, spune coordonatoarea proiectului, Carmen Ciobanu.

Proiectul SISES s-a desfăşurat pe parcursul unui singur an și a avut un buget de două milioane de euro. S-a reușit ȋnfiinţarea a nouă ȋntreprinderi sociale şi crearea unui număr de 53 de locuri de muncă, ocupate ȋn majoritate de persoane provenite din medii vulnerabile. Persoanele adresate prin acest proiect au beneficiat de un program de consiliere şi de cursuri în aria economiei sociale, având un număr de 66 absolvenți.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla aici.