Cele 15 ONG-uri mici din comunitatea belONG au desfășurat, în această primăvară, campanii de crowdfunding pentru a-și finanța proiectele cu impact social sau de mediu. Comunitatea a fost creată în cadrul proiectului Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile, care vine ca răspuns la problema lipsei resurselor financiare ale organizațiilor neguvernamentale din România.

Membrii ONG-urilor au avut parte de sprijin în designul și dezvoltarea unei campanii de crowdfunding. Acestea au lucrat împreună cu doi mentori, specialiști în fundraising și comunicare, care i-au ghidat în implementarea campaniei.

9 din cele 15 campanii publicate deja pe platforma Creștem Idei de ONG-urile mici din proiect s-au încheiat cu succes. ONG-urile au reușit să-și mobilizeze susținătorii și au adunat sume între o mie și 10 mii de lei pentru proiectele lor cu impact pozitiv în comunitate.

Ne bucurăm să le fim alături în desfășurarea campaniilor! Îi felicităm nu doar pentru efortul pe care l-au depus pentru a-și convinge donatorii, ci și pentru faptul că vin cu soluții concrete la problemele din comunitatea lor și muncesc pentru a produce schimbări în bine!

Aici cele 9 ONG-uri și proiecte pentru care au reușit să primească finanțare de la susținătorii de pe Creștem Idei:

  1. Asociaţia MC Huniadica a obținut finanțare pentru Ciclo-Iepurașii, un proiect cu iepurași pe roți care aduc daruri și magie copiilor din Hunedoara.
  2. Asociația Adventure Academy a încheiat cu succes campania Poveștile Prezentului. Cu suma adunată, echipa va promova poveștile unice din Câmpia Transilvaniei, dezvoltând, în acest mod, turismul local în Gherla!
  3. Asociația Educativ a reușit să adune susținători în jurul Tinerilor pentru Natură, un proiect în care, alături de un biolog și un botanist, un grup de tineri vor învăța despre pădure și cum ne arătăm grija față de ea.
  4. Asociația CARE – Cetățeni Activi pentru Relații Etice a încheiat cu succes campania Crezi că e Okay? pentru un proiect care-și propune să educe adolescenții și tinerii adulți în dezvoltarea unor relații sănătoase, bazate pe egalitate și respect, nu pe violență.
  5. Asociația Gutenberg a reușit să adune fonduri pentru Școala de Vară Gutenberg, un proiect care folosește limba germană ca pretext de întâlnire pentru zeci de tineri din România, dar și alte țări din această parte a Europei, care învață împreună cum se pot implica pentru a produce schimbări în bine.
  6. Young Famous Orchestra a mobilizat susținătorii pentru proiectul #healingmusic #musiceducation, prin care puteai oferi un „bilet în așteptare” la concertul de muzică clasică Simfonia Iubirii unei persoane care are nevoie de puterea transformatoare a muzicii.
  7. Asociația Elevilor din Timiș, prin campania lor BookRev – Renovăm Biblioteci! a obținut finanțare pentru a dota cu cărți noi biblioteca din cadrul Logotecii la Sat din comuna Coșteiu.
  8. Fundația Inima Copilului a reușit să mobilizeze susținătorii pentru Vacanța în Inima Naturii pentru copii din medii defavorizate, un proiect prin care 20 de copii vor putea participa gratuit la o tabără în natură, cu un program educațional conceput pentru ei.
  9. Asociația Educația la Sat și-a încheiat cu succes campania și va putea construi Logoteca la Sat din comuna Coșteiu, loc în care copiii să aibă parte de ședințe de logopedie și psihopedagogie, pentru ca să învețe să pronunțe corect cuvintele, să citească, să vorbească și să aibă încredere în ei înșiși.

Alte 3 campanii încă își caută susținătorii! Află care sunt ele și devino unul dintre susținătorii de pe Creștem Idei pe www.crestemidei.org!

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.