Mai multe proiecte cu impact pozitiv în comunitate își caută deja susținătorii pe Creștem Idei. Platforma găzduiește acum mai mult de 10 campanii active, care-și propun să adune finanțare pentru proiecte din diverse domenii: educație, cultură, egalitate de gen sau mediu.

Ce proiecte pot susține acum pe Creștem Idei?

#1 Logoteca la Sat, un proiect al Asociației Educația la Sat, care vrea să ofere copiilor din comuna Coșteiu un loc în care să învețe să rostească cuvintele corect, să-și îmbunătățească abilitățile de scris-citit și să capete mai multă încredere în ei.

#2 BookRev – Renovăm Bibblioteci, o campanie a Asociației Elevilor din Timiș, în care poți dona pentru o carte nouă care va ajunge pe rafturile unei biblioteci de la sat,

#3 #healingmusic #musiceducation, prin care poți oferi cuiva aflat în dificultate puterea transformatoare a muzicii cu un „bilet în așteptare” la un concert unic al orchestrei Young Famous Orchestra.

#4 Școala de Vară Gutenberg, un proiect al Asociației Gutenberg, care folosește limba germană ca pretext pentru a crește tineri activi și implicați civic!

#5 Tinerii neauzitori au dreptul la cultură, o campanie a Asociației Avatar, care vrea să traducă identitatea culturală românească pentru copiii și tinerii fără auz.

#6 Clubul mămicilor, un proiect al Asociației People Around, care își propune să ofere sprijin mămicilor în lupta cu burnout-ul.

#7 Manufactura – See behind the design!, o campanie derulată de Bruiaj Colectiv, care încearcă să rezolve probleme sociale prin design.

#8 Vacanța în Inima Naturii pentru copii din medii defavorizate, o școală de vară în natură cu activități de dezvoltare a abilităților de comunicare organizată de Fundația Inima Copilului, care vrea să ofere o altfel de vacanță copiilor din medii defavorizate.

#9 Școala de Aventură, un proiect de educație montană de la Asociația Carpatia, în care copiii explorează muntele și învață despre natură.

#10 Crezi că e okay?o campanie care promovează relațiile bazate pe egalitate și respect, nu pe violență, de la Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice.

#11 Tineri pentru natură! – un proiect al Asociației Educativ, în care un grup de tineri, alături de un biolog și un botanist, învață despre ecosistemele naturale și ce pot face ca să le păstreze, așa încât să ne fie bine și nouă, și planetei!

Intră pe www.crestemidei.org, alege o idee în care crezi și ajut-o să crească!

*Creștem Idei este o platformă de crowfunding care crește ide creative, concrete și care produc schimbări în bine. În cadrul proiectului Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile, 15 ONG-uri mici, ghidați de mentori în fundraising și comunicare, desfășoară sau urmează să desfășoare campanii de crowdfunding pentru proiectele lor pe platformă. Patru din cele 15 organizații și-au atins deja obiectivul financiar și, datorită susținătorilor, ideile lor vor prinde viață!

––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” este derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Norsensus Mediaforum și beneficiază de o finanțare în valoare de 100.000,00 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.