Mănânci bine, faci bine

Lansat în 2017, programul „Food Hub” se anunța a fi una dintre cele mai îndrăznețe inițiative de sprijinire a producătorilor locali din țară. Ideea programului a venit în urma unei vizite făcute în 2014 în SUA, unde echipa Civitas a vizitat astfel de structuri, iar ulterior, împreună cu partenerii săi, a adaptat conceptul la realitatea din România. 

Food Hub-ul a fost lansat în 2018 ca inițiativă a Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, finanțată de Romanian American Foundation. Prin această proiect, dorim să stimulăm  integrarea pe piața agro-alimentară a produselor micilor fermieri din România.

4 componente - cheie ale proiectului

Susținem comunitățile locale

Selectăm furnizorii din apropierea fiecărui Food Hub, iar așa îi ajutăm pe producătorii din regiune să crească sănătos. Asta înseamnă mai mulți bani în comunitate și locuri de muncă.

Suntem transparenți și de cuvânt

Producătorii noştri reprezintă mici afaceri locale şi familiale cărora le pasă de ingrediente și rețete, care fac agricultură responsabil. Practic, avem grijă de ce-ți pui în farfurie.

Ne aprovizionăm direct de la producători

Suntem unicul intermediar între tine și producătorii locali, iar veniturile noastre sunt reinvestite în creșterea calității serviciilor.

Totul este fiscalizat

Credem într-o economie sănătoasă și onestă, prin urmare fiecare comandă este însoțită de factură și bon fiscal.

Află mai multe despre…

Schemele de calitate ale UE

 

Citește articolul

De ce este importantă compostarea? 

Punctele Gastronomice Locale

Citește articolul

Automatizare și inovație în agricultură

Citește articolul

Lanțurile scurte de aprovizionare

 

Citește articolul

Schimbările climatice și Pactul Verde 

Citește articolul

Această pagină a fost creată prin efortul comun al mai multor oameni cu inițiativă din rețeaua Food Hub, în cadrul proiectului Consolidating a model of integrator center for local products, cu susținere financiară din partea Romanian-American Foundation.

Abonează-te la Newsletterul Food Huburilor din România!
Îți aducem lunar cele mai importante vești din domeniul agricol!

* indicates required