Salut!

La Civitas, adunăm cele mai importante noutăți din domeniul agricol și ți le trimitem lunar, ca să fii sigur că nu ratezi noile finanțări, legi și evenimente din lumea agroalimentară. Îți povestim despre toate pe scurt, într-un e-mail de 5 minute, care merge numa’ bine cu cafeaua de dimineață sau o pauză de la muncă!

În newsletterul din această lună, vorbim despre noul ajutor de minimis pentru legumicultori, finanțările pentru panouri solare și generatoare eoliene, calendarul de depunere a cererilor de finanțare prin Planul Strategic PAC 2023-2027, dar și despre cum încurajăm tinerii să rămână în domeniul agricol.

Vrei să primești lunar cele mai utile noutăți agricole? Abonează-te aici.

Finanțări

Ajutor de minimis pentru legumicultori

🍅🥒Se anunță un nou ajutor de minimis pentru micii fermieri. Sprijinul financiar este de maximum 1.000 euro inclusiv/1.000 mp/beneficiar pe o singură cultură. Schema de ajutor se aplică pe întreg teritoriul României în perioada 2023-2024, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, după cum urmează:

🟢 Tomate – Solanum lycopersicum L;
🟢 Ardei gras şi/sau lung şi/sau gogoşar – Capsicum annuum L;
🟢 Castraveţi – Cucumis sativus L

Vezi lista completă în newsletter>>

Fonduri de max. 1,4 milioane de euro pentru panouri solare și generatoare eoliene destinate fermierilor și procesatorilor

Din 5 noiembrie 2023, fermierii și procesatorii din industria alimentară pot depune proiecte pentru producția de energie electrică din surse solare sau eoliene, cu sau fără capacități de stocare integrate. Aceștia pot obține fonduri de maxim 1 milion de euro pentru panouri solare și …

Citește mai multe în newsletter>>

Continuă să citești aici despre calendarul de depunere a cererilor de finanțare prin PNS, cursul care învață producătorii locali să acceseze fonduri și dobânzile reduse pentru tinerii care cumpără teren agricol!