Statut Civitas
Solicitant
Durata
Ianuarie 2021 – Decembrie 2023
Buget
332,591 $
Finanțator
Parteneri

Dezolvatarea învățământului agricol reprezintă o direcție de dezvoltare strategică pentru fundația noastră. De aproape 9 ani, ne implicăm activ în domeniul învățământului agricol și acordăm sprijin liceelor agricole din România, astfel încât acestea să ofere o educație de calitate elevilor lor.

Demersul nostru a început încă din anul 2016 și s-a axat pe implementarea programelor de vizite de studiu pentru elevii din 8 licee agricole. Astăzi, susținem 4 tipuri de programe: stagii de pregătire practica, Vizite de Studiu, campanii de promovare și agricultura 4.0.

Viziunea noastră

Credem cu tărie că, pentru a crește fermieri calificați, este important ca liceele agricole să dezvolte o ofertă educațională relevantă și de bună calitate.

Abilitățile și cunoștințele tehnice sunt esențiale pentru elevii din învățământul agricol, de aceea este necesar ca programele educaționale din liceele agricole să se orienteze în mod special spre dezvoltarea acestora.

Totodată, pentru a genera performanță, liceele agricole trebuie să atragă elevii cu cel mai potrivit profil, adică cei interesați de agricultură și antreprenoriat. Astfel, liceenii din agricultură vor fi mai motivați să devină fermieri mici și mijlocii

În programul actual, sub egida Creștem prin Educație Agricolă, lucrăm cu peste 20 de licee. Până acum, am oferit 65 de granturi liceelor agricole, în valoarea totală de aproape 90.000$.

Pe lângă granturi, am dezvoltat doua kituri cu recomandări și instrumente pentru organizarea stagiilor de pregatire practică și  a vizitelor de studiu. Aceste materiale-resursă sunt aplicabile tuturor liceelor agricole indiferent dacă aplică pentru granturi sau decid sa implementeze aceste activități pe cont propriu. De asemenea, sprijinim profesorii din liceele agricole prin traininguri si webinare online.

Pentru ca învățământul agricol să corespundă viziunii cu care am pornit la drum și să avem cât mai mulți tineri fermieri calificați în România, nu ne oprim aici!  Acest proiect se va reinventa de la etapă la etapă, încercând să producă o îmbunătățire reală în educația agricolă, contribuind atât la dezvoltarea competențelor elevilor, cât și la susținerea și motivarea profesorilor.