COMUNICAT DE PRESĂ

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă din Odorheiu Secuiesc, în parteneriat cu Harghita Business Center a lansat implementarea proiectului cu titlul AȘA-Acces la Șansă”.

Durata de implementare al proiectului este de 12 luni, începând din ianuarie 2023, iar valoarea totală este de 2.128.240 lei.

Obiectivul general al proiectului este  sprijinirea ridicarii nivelului de trai si al propasirii populatiei Romaniei prin contributia la imbunatatirea nivelului de competente profesionale si cresterea gradului de ocupare a somerilor si persoanelor inactive in corelare cu nevoile pietei muncii.

Activitățile proiectului:

  1. Organizarea de cursuri de formare profesională GRATUITE în profesiile ospătar și bucătar, în total pentru 95 de persoane. Durata cursurilor este de câte 720 ore, din care 480 ore practică.

Vom organiza de asemenea cursuri  de Competențe antreprenoriale pentru 10 persoane din grupul țintă. Durata acestora va fi de 10 ore. Acei participanți vor fi eligibili, care se angajează, că vor demara înregistrarea de activități individuale pe perioada derulării cursurilor.

Aceste cursuri se preconizează a fi desfășurate în județele Brașov, Covasna, Harghita și Mureș, în funcție de interesul manifestat.

Absolvenții cursurilor pot obține un certificat de calificare profesională recunoscută de către Autoritatea Națională de Calificare (ANC).

Participanților li se asigură masă caldă zilnic, respectiv li se vor deconta cheltuielile de deplasare în locația/locațiile cursurilor.

De asemenea, în funcție de prezența la cursuri, participanții pot beneficia de o subvenție, în valoare maximă de 3.600 lei.

  1. O componentă importantă a proiectului este sprijinul oferit în inserția pe piața muncii prin intermediul Serviciilor de informare, consiliere și de mediere a muncii, înființate -după caz- în judele unde vom implementa proiectul. Astfel cel puțin 48 de membrii din grupul țintă vor fi ajutați să-și găsească un loc de muncă potrivit.