Projektvezető

Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért – Székelyudvarhely

Partnerek

HELYENVALO KFT

GERGELY E. LEVENTE E.V.

JEDDY TAMAS-SANDOR Cs.V.

Solicitant

Időtartam

  1. február 22. – 2024. november 21.

Költségvetés

761.243,00 RON

Támogató

Az Európai Unió, a romániai Országos Vidékfejlesztési Program 16.4/a-os alintézkedésének keretében (PNDR 2014-2020)

Egy újabb projekt az értékek népszerűsítéséért!

 

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, partnerségben a Helyénvaló KFT-vel (amely egy Food Hub – piaci integrátori szereppel), valamint két gyümölcsésszel (Gergely E. Levente egyéni vállalkozóval és Jeddy Tamás – Sándor családi vállalkozással) fejlesztik az

„Együttműködés a rövid ellátási lánc fejlesztésére helyi gyümölcstermékek segítségével Székelyudvarhely környékén, illetve webshopon országosan” projektet, amit az Európai Unió támogat a 2014-2020-as Országos Vidékfejlesztési Program 16.4/a alintézkedés keretében, szerződésszám: C164A000E012172100033/21.02.2023.

Az Országos Vidékfejlesztési Program a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökségen keresztül valósul meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával.

Az Országos Vidékfejlesztési Programot az Európai Unió, Románia Kormánya és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatja.

A projekt főcélkitűzése:

Együttműködés a rövid ellátási lánc fejlesztésére helyi gyümölcstermékek segítségével Székelyudvarhely környékén, illetve webshopon országosan, alapozva a helyi gazdákra, illetve azon tudatos fogyasztókra, akik tisztában vannak a rövid lánc előnyeivel, az egészséges táplálkozás fontosságával és vásárlásaik hozzájárulásával a helyi kisgazdaságok fejlődéséhez.

A 21 hónapos projekt sajátos célkitűzései:

  1. Partnerség létrehozása a rövid ellátási láncok fejlesztésére.
  2. Webshopon keresztül történő rövid láncú értékesítési szolgáltatások fejlesztése.
  3. A rövid lánc, a termékek és szolgáltatások népszerűsítése a projekt során.

 

Hiszünk a projekt sikerében, amit az az innovatív módszer biztosít, hogy a termékeket gyorsan és hatékonyan a rövid láncon keresztül eljuttatjuk a vásárlókhoz, akikkel közösséget is alkotunk. A rövid ellátási láncok és a Helyénvaló Termékközpont rendkívüli ízvilágának intenzív és modern regionális és országos promóciója lesz. Így a távolabbi vidékeken lakóknak is felkínáljuk Székelyföld ízvilágának megismerését, ami az emberek, valamint régiók közötti közelítést is jelent, ez pedig gazdagítja mindegyikük kultúráját.

További részletek a programról itt található.