Megvalósítás időszaka:
2016. július-2016. november vége
A projekt összértéke:
11,650 lej
Támogató:
Hargita Megye Önkormányzata, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi
Igazgatóság által, Székelyudvarhely Önkormányzata

Hargita megyében sok olyan szervezet létezik, amelyik a hátrányos helyzetű gyerekeken és fiatalokon segít. Tevékenységeik során a szervezetek segítői alkotásra is serkentik őket, hiszen Mindenki alkothat és fontos lehet a világon, ki-ki a maga módján. Ezen tevékenységekbe bevont hátrányos helyezetű személyek tárgyakat, alkotásokat hoznak létre.

Ezeket meg kell mutatni, értékesíteni kell, hiszen az érte járó bármilyen hozadék javít életminőségükön, de ami a legfontosabb: többnek érezhetik magukat, növekedhet az önbizalmuk, a saját erőikbe vetett hitük. Abban segítettük, hogy a létrehoztunk számukra eladási pontokat, valamint marketingkurzusokat is szerveztünk, és ezekkel a 2014-2015-ben kivitelezett SISES –„A szociális gazdasági szervezetek integrált támogatása” projektünkben elkezdett nagyszabású kampányunkat is következetesen folytathatuk. A marketingkurzusunk öt napot tartott.

Fiatal résztvevői alapvető ismereteket szerezhettek a marketing tudományáról és annak praktikus alkalmazásáról, valamint elsajátíthatták az általuk előállított termékek sikeres értékesítésének megoldásait, különböző marketing-technikák alkalmazása által. 5 intenzív napban volt részük, számos tréner résztvételével, az eredményekkel pedig mindenki elégedett volt. A projekt keretében eredményes partnerségre léptünk a Merkur üzlethálózattal is. 4 Hargita megyei Merkur szupermarketben létrehoztunk egy-egy speciális kiállító és értékesítési felületet a szociális vállalkozásokban előállított termékek részére.

Általuk fel akartuk hívni Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Csíkszereda lakósainak a figyelmét. Tájékoztatni kívántuk őket arról, hogy e termékek megvásárlása által hozzá tudnak járulni ezen szervezetek és a hozzuk tartozó fiatalok/személyek megsegítéséhez. A standok mellé tablettgépeket is felszereltünk, ezeken folyamatosan vetítettük a szociális vállalkozások fontosságát kiemelő filmjeink is. Hálával tartozunk mindegyik patnerünknek: a résztvevő civil szervezeteknek, a Merkur üzletláncnak, a képzőknek, valamint médiapartnereinknek is! „Nagyszerű lehetőség volt ez a projet arra, hogy erős emberekkel találkozhassunk, akik a fejüket állandóan fent tartják, függetlenül a szembejövő nehézségektől. Az élet jó leckéje volt számunkra és kifejezetten örvendünk ennek az élménynek!” Blénessy Éva, Bartha Pál-Csabat