Durata
11.07.2016 – 30.11.2016
Buget
11,650 Lei
Finanțator
Consiliul Județean Harghita prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului  

În județul Harghita sunt multe asociații care își concentrează activitatea în jurul copiilor ce provin din grupuri vulnerabile. Tinerii sunt implicați în activități de creare a diferitelor obiecte, menite să-i ajute din punct de vedere economic, să-i bucure și să le ofere încredere în propriile forțe.

Am scris acest proiect pentru a veni în sprijinul acestor organizații, prin facilitarea de puncte de desfacere pentru produsele lor și prin organizarea unui curs de marketing, dar și pentru a continua ampla campanie de sensibilizare, începută în cadrul proiectului SISES Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială în cursul anilor 2014 – 2015.

Cursul de marketing pe care l-am organizat s-a desfășurat pe o perioadă de cinci zile. Scopul acestuia a fost de a le fundamenta tinerilor principiile de bază ale marketing-ului și de a-i învăța să valorifice produsele pe care le creează, prin intermediul tehnicilor de marketing. Au fost 5 zile intense, am avut mulți traineri implicați în proiect, iar rezultatele au adus tuturor satisfacție.

În cadrul proiectului am creat un parteneriat cu lanțul de supermarket-uri din Harghita, Merkur. Astfel, în fiecare supermarket am amenajat câte un stand special, destinat promovării și vânzării  produselor create în întreprinderile sociale.

Am dorit să sensibilizăm locuitorii din Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc, informându-i că prin achiziționarea produselor contribuie la sprijinirea acestor organizații și, implicit, a tinerilor. În fiecare din cele șase magazine, am pus la dispoziție câte o tabletă, pe care am folosit-o pentru a informa localnicii, prin intermediul unui filmuleț de prezentare, cu privire la importanța susținerii micilor întreprinderi sociale.

Le suntem recunoscători pentru ajutor tuturor partenerilor noștri: ONG-urilor implicate, formatorilor care au susținut cursul de marketing și partenerilor media!

„Proiectul acesta a însemnat pentru echipa noastră un prilej nemaipomenit de a întâlni oameni puternici, care țin mereu capul sus, indiferent de greutățile pe care le întâmpină. A fost o adevărată lecție de viață pentru noi și suntem bucuroși de această experiență!”

Bartha-Pál Csaba Manager Proiect