Solicitant

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă

Durata
2014 – 2017
Buget
161,880 USD
Pagina de facebook „Miere de Câmpie”
Finantator
Romanian American Foundation

Proiectul are rolul de a organiza apicultorii din zona Transilvaniei într-o cooperativă. Astfel, vom reuși să facilităm accesul produselor pe piață, să impunem standarde de calitate și să dezvoltăm un brand prin respectarea cerințelor impuse de contextul actual.

Această cooperativă va sta la baza unui centru regional care să aducă împreună un număr reprezentativ de apicultori, cărora să li se faciliteze accesul la resurse, pentru dezvoltarea afacerii, îmbunătățirea calității produselor, creșterea numărului de stupi și atragerea de noi membri. În toamna anului 2016 s-au vândut aproximativ 500 de kilograme de miere către diferiți clienți (laboratoare de cofetărie etc).

Am găsit canale de vânzare astfel încât să le dăm un imbold cooperatorilor, ca să se implice mai mult în producție, în cumpărarea de noi stupi. Per total le-am confirmat că implicarea lor este răsplătită, că efortul și timpul investite dau roade, iar obiectivele cooperativei impuse la început sunt atinse și aduc rezultate vizibile.

„Doar prin comunicare, continuă instruire și încercare de depășire a limitelor, se poate asigura o creștere unei cooperative. Un rol important în definirea identității îl joacă înțelegerea scopului comun.”

Cornel BRUSTURCoordonator Cooperativă