Solicitant

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca

Durata
Octombrie 2017 – Octombrie 2018
Buget
75.708 euro
Finanțator
Programul Național de Devoltare Rurală

Proiectul „Cooperare între apicultori și producătorii de plante medicinale pentru dezvoltarea
«Cutiei pentru ceai»”. propune construirea unui model de afacere care aduce împreună producători de miere și cu cei care produc și procesează plante medicinale.

Produsul central al demersului nostru este crearea „Cutiei pentru ceai”, un rezultat al colaborării dintre două grupuri de fermieri: Cooperativa Agricolă Miere de Câmpie și producătorul individual de plante medicinale și aromatice. Ne propunem să livrăm la domiciliul clienților un pachet mixt, compus din miere și plante medicinale. În acest mod încurajăm dezvoltarea economică a zonelor de proveniență prin consumul de produse locale. Totodată, mixul propus (miere și plante medicinale) este alcătuit din alimente sănătoase care contribuie la o dietă echilibrată și preventivă.

Inițiativa noastră urmărește realizarea unui flux operațional suprapus pe conceptul de „lanț scurt” atât din perspectiva relației producător – consumator, cât și a distanței parcurse de alimente pentru a ajunge la consumator. Concret, între producător și consumator trebuie să existe cel mult un intermediar, iar produsele sunt provin de pe piața locală, respectiv de pe o rază de cel mult 75 de kilometri.

Pentru realizarea „Cutiei pentru ceai” primul obiectiv îl reprezintă dezvoltarea conceptului acestui pachet. Urmărim, totodată, dezvoltarea unui brand și promovare a produselor obținute, precum și comercializarea acestora pe plan local și nu numai.

Parteneri:

  • Cooperativa Agricolă Miere de Câmpie
  • PFA Stoian Vasile