Solicitant

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca

Durata
Iulie 2018 – Aprilie 2020
Buget
97.870 euro
Finanțator
Programul Național de Devoltare Rurală

Proiectul „Înființarea cooperativei producătorilor din sectorul vegetal din GAL Câmpia Transilvaniei” prevede sprijinirea cultivatorilor de cereale din GAL Câmpia Transilvaniei prin crearea unei personalități juridice care să le permită accesul la mai multe resurse și reducerea costurilor de producție.

Prin acest proiect urmărim dezvoltarea și implementarea unui plan de afaceri pentru cultivatorii de cereale, asigurarea de asistență în dezvoltarea și funcționarea internă a cooperativei și asigurarea de consultanță în atragerea de fonduri. Sediu cooperativei „Cultura Mare” se află în satul Cătina din comuna cu același nume.

Cooperarea producătorilor de cereale va permite investiții comune în Tehnologia de care au nevoie pentru a-și îmbunătăți oferta de produse livrate pe piață, atât în ceea ce privește cantitatea cât și calitatea. În prima fază se vor realiza vizite de documentare, focus-grupuri și o culegere de date relevante pentru piața alimentară, standardelor și bunelor practici în industria aliemntară, date despre competitori sau branduri inovative pentru stabilirea valorilor interne, a numelui de marcă, pentru alegerea logo-ului sau pentru elaborarea manualului de identitate – aspecte necesare pentru dezvoltarea ulterioară a cooperativei.