Durata
iunie 2014 – mai 2016  
Buget
80.865,70 Euro
Finantator
Fondul ONG în România – Componenta Voluntariat

Prin intermediul acestui proiect ne-am propus să contribuim la creșterea încrederii a oamenilor în viitorul lor, de a le reduce vulnerabilitatea și dependența față de factorii economici, și i-am  sprijinit în a avea încredere în abilitățile și capacitățile proprii și ale celor din preajma lor.

Programul pe care l-am dezvoltat constă într-o platformă online, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a face un schimb de servicii. Latura inovativă a programului este reprezentată de faptul că, în cadrul sistemului, nu se folosesc bani, singura unitate de măsură folosită fiind timpul: o oră = 1 punct de timp.

Înainte de lansarea propriu-zisă a platformei am organizat 60 de întâlniri comunitare, în urma cărora am efectuat o cercetare de piață pentru a identifica nevoile oamenilor și modalitatea în care un astfel de program se pliază pe nevoile lor. Studiul a fost făcut pe un eșantion de 500 de persoane. De la lansarea platformei, în iulie 2015, și până în prezent s-au înscris peste 200 de membri, din țară și din străinătate și am organizat trei întâlniri între pentru membrii Băncii Timpului.

Totuși, suntem de părere că acest program nu este un lucru neobișnuit, căci troc-ul a fost practicat încă din vremuri străvechi, de către strămoșii noștri. Printre serviciile disponibile pe platforma Băncii Timpului amintim: munci fizice, agricultură, munci casnice (gătit, copt, făcut curat, plimbarea animalelor de companie), baby sitting, educație, formare, pregătire, servicii intelectuale (consiliere, traducere, proiectare), servicii de transport, cultură, recreere și distracție.

„Acest program a fost foarte aproape de inima mea, pentru că am luat parte la dezvoltarea sa încă de la prima idee. Partea de implementare mi-a adus o mare bucurie, căci vedeam cu toții cum visul nostru prinde contur de la zi, la zi. Comparativ cu alte proiecte, până și partea administrativă a fost foarte prietenoasă.”
Cea mai frumoasă amintire pe care o am este legată de momentul în care am devenit membră a Băncii Timpului. De multă vreme îmi doream să învăț să cânt la pian, iar prin intermediul platformei am întâlnit un profesor. A fost momentul în care am realizat, că visele devin realitate, odată ce ai curajul să faci acel pas înainte.
Îi sunt recunoascătoare colegului meu, Kis Zoltan. Am muncit foarte bine împreună în acest proiect și am format o echipă foarte bună. Obișnuiam să spunem că el este capul proiectului, iar eu, inima. ”

Kulcsár Orsolya Manager Proiect