Liceele agricole pregătesc fermierii de mâine prin stagii de practică, vizite de studiu şi campanii de promovare! 

 

În urma concursului de granturi desfășurat în perioada ianuarie – martie 2022, 28 de proiecte vor prinde viață, urmând să fie implementate de 16 licee agricole din toată țara. Acestea  vor beneficia de fondurile oferite în cadrul programului  Creştem prin Educaţie Agricolă, prin intermediul Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă Cluj. Proiectele își propun să încurajeze și motiveze viitoarele generaţii de elevi și absolvenți ai liceelor cu profil agricol să devină fermierii de mâine. Acestea presupun stagii de practică și vizite de studiu, precum și campanii de promovare pentru a liceelor.

Ne bucurăm să anunțăm că, în acest an, numărul de proiecte finanțate aproape s-a triplat comparativ cu anul trecut, ceea ce ne arată că interesul pentru granturile oferite este în continuă creștere.

Ce ne-a motivat să extindem atât de mult numărul proiectelor finanțate în 2022? Determinarea profesorilor de a le oferi elevilor lor cât mai multe oportunităţi! Aceştia au alocat timp, de multe ori o parte din timpul lor personal, pentru a scrie și documenta proiectele, astfel încât să creeze posibilități de învăţare pentru elevi, mai multe şanse de integrare pe piaţa muncii şi, de ce nu, să le deschidă calea spre a deveni antreprenori în domeniul agricol.

În perioada următoare, planificăm organizarea a două ateliere de formare, prin care să oferim suport profesorilor în implementarea proiectelor şi să facilităm schimbul de bune practici dintre elevi. Scopul nostru este să creăm o comunitate în care să ne sprijinim reciproc şi  care să devină o bază de resurse şi inspiraţie pentru toţi profesorii din învăţământul agricol.

Ne motivează faptul că avem printre noi atâţia profesori dedicați și atâtea licee dornice să le ofere elevilor oportunităţi de învăţare. Este un nou început! Continuăm să lucrăm împreună pentru a pregăti fermierii de mâine din România!

Programul este finanțat de Romanian-American Foundation, fiind implementat în parteneriat de: Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, World Vision România, Junior Achievement România și Centrul Român pentru Politici Europene.