Între timp, printre evenimentele cu și despre ONG-uri, continuăm munca noastră în comuna Cojocna, care se apropie pas cu pas de conceptul de Smart Village!
În cadrul proiectului nostru, Parteneriat pentru dezvoltarea administrației inteligente în comuna Cojocna, Asociaţia Pentru Natură Şi Oameni și-a propus să adune finanțare pentru o inițiativă smart, care să răspundă nevoilor locuitorilor comunei în ceea ce privește serviciile medicale.

Multe zone rurale sunt insuficient deservite, iar oamenii care trăiesc în aceste zone continuă să aibă un acces inegal la serviciile medicale. Oamenii din zonele rurale se confruntă cu dificultăți în a ajunge la un medic specialist într-un timp rezonabil, ceea ce poate agrava problemele lor de sănătate. Comuna Cojocna nu este o excepție.

Locuitorii comunei și-au propus un proiect pilot, prin care să asigure servicii de telemedicină pentru o perioada de cel puțin 3 luni pentru 100 de familii cu posibiltăți materiale reduse din localitate. În cadrul proiectului, a fost lansată o campanie de crowdfunding prin care își doresc să adune 300 de euro pentru a asigura accesul la telemedicină pentru persoanele vulnerabile din comunitatea lor.
Vă încurajăm să să deveniți unul dintre susținătorii campaniei lor, pe care o puteți accesa aici! Cu doar 5 euro puteți asigura serviciile de telemedicină de care au nevoie 5 familii vulnerabile din comună!
Campania se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat pentru dezvoltarea administrației inteligente în comuna Cojocna”, pe care îl implementăm în parteneriat cu Primaria comunei Cojocna, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Sursă imagine copertă:  Designed by Freepik

Proiectul (Cod SMIS:151364/cod SIPOCA 913) este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și are o valoare totală de 416.186,58 lei, din care 346.683,43 reprezintă contribuția UE. Acesta va a fost implementat în perioada  27 iulie 2022 – 26 septembrie 2023.

Scopul proiectului este de a formula și promova dezvoltarea inteligentă la nivelul comunității Cojocna prin crearea Fondului de Dezvoltare Locală, dezvoltarea unui mecanism de implicare a organizațiilor neguvermamentale și a cetățenilor în comunitate și în procesul de luare a deciziilor (cetățenie activă) și identificarea de inițiative smart pentru dezvoltarea administrației inteligente în comuna Cojocna.