25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

COOP NET - Rețeaua de facilitatori în dezvoltarea de structuri asociative

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Prin proiectul COOP NET, Fundația Civitas și partenerii săi vor coordona înființarea unei rețele de facilitatori care să ajute micii fermieri să își dezvolte afacerile.


Proiectul își propune să dezvolte capacitatea consultanților de a înființa structuri de fermieri sustenabile, care să vină în sprijinul micilor producători prin facilitarea accesului la piață a produselor locale.
Bazat pe o abordare de lucru în rețea, proiectul vine în sprijinul micilor fermieri printr-o serie de activități dedicate consultanților care doresc să implementeze proiecte dedicate dezvoltării de structuri asociative (training-uri, servicii de consultanță și asistență, întâlniri de lucru, secretariat permanent pentru acordarea de informații facilitatorilor, vizite de monitorizare a structurilor asociative susținute prin proiect).
Proiectul vine în întâmpinarea oportunității de dezvoltare a mediului asociativ, atât prin intermediul LEADER, cât și prin alte măsuri complementare, existente la nivel național (Măsura 4 și Măsura 16 din PNDR), oportunitate care creează nevoia de experți în domeniu, în vederea înființării unor entități sustenabile, din punct de vedere financiar și comunitar.
Proiectul este finanțat de către Fundația Româno-Americană și este realizat într-un parteneriat format din organizații cu experiență în dezvoltarea de structuri ale fermierilor:
1. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca
2. Fundația Centrul pentru Educație Economică și Dezvoltare din România (CEED)
3. Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
4. Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC)
5. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
COOP NET are o durată de 30 de luni, începând cu ianuarie 2017.

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC