25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

A COMPASS projekt keretén belül befejeződtek a fenntartható átalakítást és a városrehabilitációt tekintő interdiszciplináris képzések és online modulok!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért – Kolozsvári fiók, bejelenti a fenntartható átalakítást és a városrehabilitációt tekintő  interdiszciplináris kurzus elméleti modulainak befejezését, melyek a  "COMPASS - COMPetences for Agencies for Sustainable Site conversion " project keretén belül voltak szervezve.

 

A fenntartható átalakítást és a városrehabilitációt tekintő kurzus  két részből áll, ötvözi az elméleti összetevőt , amelyet online végeztek, és a gyakorlati részt.

 

Az online kurzus keretén belül a következő témák voltak megközelítve: fenntartható átalakítás; fenntartható építészet;regenerált forrásból származó energia kezelése; társadalom fenntarthatóság; vezetés és  csapatépítés; várostervezés és részvétel;vállalkozás teremtés és alap gyűjtés; marketing és nemzetközivé tétel és térinformatikai rendszerek.

 

A kurzuson résztvevő személyek a következő területekről jönnek: építészet, környezeti tudományok,  társadalomtudományok, mérnöki, közgazdasági, táj építészet, földrajz, terület berendezés, energiagazdálkodás, politológia, közigazgatás és egyéb kapcsolódó tudományágak, a jelöltek kiválasztása az értékelési eljárás során.

 

Az online modulok során elsajátított elméleti ismereteket végre fogják hajtani, és értékesíteni az által, hogy kifejlesztenek két fenntartható átalakítású project javaslatot, két helyszínen Kolozsvár területén.

 

A résztvevők  által javasolt helyszínek: Monostori kertek - Kolozsmonostor és Kolozsvári Kis Vasútállomás.

 

A COMPASS projekt társfinanszírozott az Európai Unió Erasmus + projekttevékenységek által, a project tevékenységeinek végrehajtása azon országokban zajlik melyek  tagjai  partnerek a projektben: Bulgária, Horvátország, Olaszország, Románia és Németország.

 

A COMPASS projekt hozzá kíván járulni egy igazságos társadalom építéséhez, mely fenntartható legyen társadalmi és környezetvédelmi szempontból, új szakmai terv kifejlesztésével  és ennek kísérletezése az ökológiai átalakítás közterületeken képzéssel.

 

 További információkért, kérjük, tanulmányozza a projekt oldalát ide kattintva.

 

DSC 00272 DSC 002512 DSC 00231

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC