25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Az esélyteremtés Partnersége

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Merkur1 Odorhei Eselytermetes4

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért 2016. második felében vitelezte ki Az esélyteremtés Partnersége” elnevezésű projektjét.

A projekt folytatása kívánt lenni annak a nagyszabású népszerűsítő kampánynak, amelyet a SISES-„A szociális gazdasági szervezetek integrált támogatása” elnevezésű, az Európai Szociális Alapból megtámogatott projektben bonyolított le. A népszerűsítő kampány célja a lakosság figyelmének a felkeltése volt a fogyatékosokat megsegítő és szociális vállalkozásokat működtető szervezetek iránt, arra buzdítva a Merkur üzletlánc vásárlóit, hogy támogassák a fogyatékos és hátrányos helyzetű személyeket az által, hogy vásárolják az általuk készített termékeket. Ebből a célból a Merkur üzletlánc csíkszeredai, marosvásárhelyi és székelyudvarhelyi üzleteiben (5 db.) speciális standokat alakítottunk ki, amelyekre szociális vállalkozások és fogyatékosokat megsegítő szervezetek termékeit helyeztük el.

 A most lezárt projekt célja tovább folytatni és erősíteni ezt a kampányt az által, hogy népszerűsítő filmek által felhívjuk a vásárlók figyelmét a különleges helyezetben lévő embertársaink megsegítésére. Ezért 2 csíkszeredai és 2 székelyudvarhelyi Merkur-üzletben a speciális kiállító standokra táblagépeket szereltünk fel, amelyek által a vásárlók meg is ismerkedhetnek az általuk megtámogatott szervezetekkel, bepillantást nyerve életükbe, tevékenységeikbe.

Eselytermetes6 Eselytermetes8

Ugyanakkor a VIII. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál alkalmával (2016. szeptember 23-25.) egy nemezkészítő műhelymunkára is sor került. Az akció során a Pro Down Alapítvány fiataljai bemutathatták a közönség számára nemezkészítő ügyességüket, felhívva a figyelmét különféle termékeikre és különleges helyzetükre.

Fontosnak tartjuk a társadalom tudatosítását rászorúló, hátrányos helyzetű embertársaink helyzetéről. Ezért a projekt áltaé arra buzdítjuk a lakosságot, hogy fordítsanak figyelmet reájuk, erősítsék önbizalmukat, hiszen alkotásaik megvásárlásával nemcsak anyagi helyzetükön javítanak, hanem kialakítják és erősítik azt az érzetüket, hogy fontosak, hogy értékeset alkotnak.

A következő szervezetek nevében köszönjük a segítséget:

Broadart Egyesület, Abránfalvi Fény Egyesület, Lókodi Ifjúsági Alapítvány, Wolter Alapítvány, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete, Orbán Alapítvány, Natur Clean Egyesület, Pro Down Alapítvány, Szent Gellért Alapítvány, Csibész Ifjúsági Egyesület és a Pro Autist Egyesület.

A projekt a Hargita megyei Fogyatékkal élő személyek tevékenységeit támogató éves program keretében valósult meg, Hargita megye Tanácsának a támogatásával, a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Igazgatóságon keresztül.

Logo

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC