25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Tervezzük meg a gyümölcsösünket!

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Kep1kep3kep2

Tervezzük meg a gyümölcsösünket témában szervez a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az Etédi Polgármesteri Hivatallal együttműködve egy egynapos képzést az ECO-MOTIVE projekt keretében. A képzés témája az ökológiai gyümölcstermesztés Udvarhelyszéken. A meghívott előadók különböző szempontból közelítik meg az ökológiai gyümölcstermesztés fontosságát.

Eted1....Eted2

Ferencz Lehel kertész mérnők Idénymunkák a gyümölcsösben címmel a fajtaválasztásról, ültetésről, növényvédelemről, valamint a gyümölcsösök karbantartásáról tart interaktív előadást.

Kolumbán Gábor előadása a Gyümölcsösök a tájban címet kapta és a gyümölcsösök tájformáló jelentőségéről beszél.

Pakot Mónika projektvezető a Hagyományos gyümölcsösök - közösségi életterek kérdéskörben a gyümölcstermesztésben szükségszerű együttműködéseket emeli ki.

A képzés 2015. december 5.-én 10 órától kezdődik az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tornatermében.

A gyakorlat elsősorban olyan személyeknek szól, akik vidéken élnek, munkanélküliek, vagy mezőgazdasággal foglalkoznak és szeretnék az ökológiai gyümölcstermesztés fortélyait megismerni és elsajátítani.

A képzésen való részvétel ingyenes, a helyek száma azonban korlátozott, ezért fontos, hogy az érdeklődők előzetesen jelentkezzenek Szőcs László polgármesternél, telefonszám 0745-322.939 vagy Pakot Mónikánál, telefonszám 0726-388-757, 2015. december 4-ig.

Kérjük, hogy a résztvevők hozzanak saját kertjükben termett hagyományos gyümölcsöket (3-4 darabot fajtánként), melyből egy kóstolóval egybekötött bemutatót szeretnénk szervezni.

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC