25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Küszöbön a VII. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Idén is befőzzük értékeinket!

fesztival2 copySzeptember 18. és 20. között az udvarhelyszéki faluközösségek értékteremtő terévé válik a Városi Minifocipálya. Tizenkilenc közösség jelezte részvételét, hogy kiállítja gyümölcsből készült termékeit a VII. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon.

A részt vevő közösségek Farkaslaka, Firtosváralja, Kecset, Székelypálfalva, Oroszhegy, Székelyszentkirály, Ülke, Kobátfalva, Rugonfalva, Csekefalva, Firtosmartonos, Bögöz, Székelymagyaros, Kányád, Fenyőkút, Máréfalva, Kénos, Gyepes, valamint Székelymuzsna.

Az eddigi hagyományoknak megfelelően a fesztivál kulturális programokkal is várja az érdeklődőket, ugyanakkor a szervezők szakmai zsűri segítségével díjazzák a legszebb kiállító standot, a közösségek legfinomabb gyümölcslevesét, valamint a látogatók által beküldött legfinomabb palacsintát. Ez utóbbinál követelmény, hogy székely gyümölccsel, vagy abból készült lekvárral ízesítsék. A faluközösségek nagy közös lekvárfőzése idén sem marad el, ahogyan az Udvarhelyszéki Szüreti Bál sem, melyre még mindig várjuk falvaink csőszeinek jelentkezését!

A fesztivál újdonságának számít a Művelődési Házban zajló, szociális vállalkozások hálózatát támogató rendszer (RESORT) kialakításáról szóló Szakmai nap és Vásár, melyre a pénteki nap folyamán kerül majd sor.

A Fesztiválhoz kapcsolodó másik fontos esemény a lókodi Lekvármúzeum közelgő megnyitásásnak előkészítése és népszerűsítése. Részletek itt.

Készüljünk együtt tehát a Kárpát-medence legízesebb fesztiváljára, az év legízesebb hétvégéjére Udvarhelyszéken!

www.gyumolcsfesztival.ro


Rádióreklám

Radio

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC