25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

A Kolozsvári kísérleti Kert

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért szívesen látja önöket a Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa elnevezésű projekt keretén belül létrehozott kolozsvári kísérleti kert hivatalos megnyitóján, amelyre Apahidán kerül sor a Crișan utca 14. szám alatt, d.e. 10 órakor.

Az esemény célja, bemutatni az érdeklődők és a nyilvánosságnak hogyan működik egy ilyenszerű gyűjtőközpont, amely egyben magmentő és génmegőrző kert is. A kert 2015 tavaszán jött létre és a kerti tevékenységeket hagyományos magfajtákhoz értő szakértők, egy kertész és az önkéntesek végzik el. Az első elvetett magok a projekt saját kollekciójából erednek, valamint az EcoRuralis projektpartner gyűjteményéből származik. A termésekből kifogott magokhoz bárki, aki szeretné ezeket a zöldségeket termeszteni, ingyenesen hozzájuthat 2016 tavaszától, azzal a feltétellel, hogy önkéntes munkával besegít majd a kert fenntartásába és/vagy ugyancsak magvetővé válik és a következő években másoknak is juttat ezekből a magokból.

A projektet az EGT 2009-2014 finanszírozza, a Civil Támogatási Alap Romániában program által a Fenntartható Fejlődés témakörben. Partnereink az EcoRuralis Egyesület, Agrar Media Egyesület és a norvégiai Norgesvel – The Royal Norwegian Society for Development.

Szeretettel várjuk önöket!

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC