25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Ökológiai gazdálkodás érthető nyelven

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Erasmus Civitas ecomotive logo.jpg

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért 2014-2017-ben egy olyan nemzetközi projketben vállal szerepet, mely a kisléptékű gazdaságok megmaradását szorgalmazza azáltal, hogy érthető nyelvezeten szakmai tananyagot dolgoz ki, képzéseket szervez és egy gyümölcsös mintakertet létesít Lókodban.

Az ECO-MOTIVE projekt keretében vidéki hátrányos helyzetű emberek számára teremtjük meg az ökológiai gazdálkodás elsajátításának lehetőségét, képzők felkészítésével, tanmenet és oktatási segédanyag kidolgozásával, mintakertek létrehozásával. Kistelepülések agrárszakembereit, helyi tapasztalt gazdálkodóit képezzük ki, hogy mind ismeretekben, mind oktatási módszertan tekintetében felkészüljenek az alacsony iskolai végzettségű, hátrányos helyzetű személyek – végfelhasználók – képzésére. Programunk hosszú távú célja, hogy a végfelhasználói képzést elvégzők szakmai tudásukat – ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés, kisállattartás, értékesítés – eredményesen kamatoztassák akár saját kertjükben, akár a helyi önkormányzat által működtetett közösségi vagy szociális kertben, akár biogazda vállalkozónál. Ezáltal társadalmilag és munkaerő-piaci szempontból is előnyösebb helyzetbe kerüljenek.

A héttagú konzorcium vezetője a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara, ezen belül a kar több tanszékének együttműködésével létrejött projekt csapat. Magyarországi partnerei a GAK Nonprofit Közhasznú Kft., az Ormánság Alapítvány és Tiszasas Község Önkormányzata. Nemzetközi partnerek az erdélyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, a katalán Centre Capacitació Agrária Manresa és az angol Ruskin Mill Trust.

A projekt az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programjában, az Erasmus+ KA2 Stratégiai Partnerségek (Cooperation and Innovation for Good Practices) konstrukció keretei között valósul meg 2014. szeptember 1 – 2017. augusztus 31. között.

www.ecomotive-gak.hu

Erasmus Civitas ecomotive logo.jpg

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC