25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

O nouă serie de cursuri în domeniul economiei sociale

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj-Napoca lansează o nouă serie de cursuri de specializare. De data aceasta, vă oferim ocazia să participați la două cursuri de specializare acreditate ANC! Vă invităm să vă bucurați alături de noi de o vară plină de idei, concepte inovatoare și multă voie bună! Cursurile vor avea loc în județul Cluj și sunt în cadrul proiectului ”Sprijin Integrat Structurilor de Economie Socială” finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 6: ”Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, având ca solicitant Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - Filiala Cluj-Napoca, iar ca parteneri: 

1. Fundația NESsT

2. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă 

3. Asociația Centrul pentru Politici Publice 

 Căutăm oameni interesanți și inovativi, care să formeze grupul de cursanți pentru cursul de Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale în Economie Socială, care va avea loc în luna iunie, oferindu-le oportunitatea de a participa și la un curs de Facilitator Dezvoltare Comunitară în luna iulie. Dacă aveți experiență în domeniul Economiei Sociale, nu ratați această șansă!

Grupa de cursanți va fi alcătuită din 25 de persoane, dintre care:

  10 formatori în Economie Socială;

   10 manageri ai întreprinderilor Sociale;

  5 specialiști în Economie Socială.

Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale în Economie Socială este cursul care vă oferă posibilitatea să învățați, să faceți schimb de idei și de bune practici în domeniul antreprenoriatului. Este un curs bazat pe exemple practice, care vă oferă oportunitatea de învăța, crea și implementa planuri de afaceri, toate acestea în domeniul economiei sociale. Cursul va avea loc între 8-11 iunie 2015!

În luna iulie, toți cursanții care au participat la cursul de Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale în Economie Socială vor participa la un nou curs – Facilitator de Dezvoltare Comunitară! Acest curs inovativ va oferă șansa de a deveni un bun consultant în dezvoltare comunitară. Cu o abordare inovatoare, aveți ocazia să învățați cum puteți deveni motorul schimbării într-o comunitate, veți învăța din experiențele unor povești de succes și veți afla că activitatea dumneavoastră poate aduce un plus de valoare și inovație, dar mai ales o schimbare în bine!  Cursul va avea loc în perioada 13-16 iulie 2015!

Pe parcursul zilelor de training, cei 25 de beneficiari, manageri, formatori si specialiști în economia socială vor învăța cum pot să își comunice cât mai eficient misiunea, cum se pot integra pe o piață concurențială, care sunt indicatorii financiari pe care trebuie să îi stăpânească, ce fel de surse de finanțare pot accesa și ce motivează cel mai mult un antreprenor să demareze afaceri sociale.

Competențele dobândite în cadrul cursurilor sunt esențiale pentru demararea oricărei afaceri sociale, oferindu-vă cunoștințe cheie pentru un antreprenor. Ca și rezultat, fiecare cursant va avea un plan de afaceri finalizat și un plan de dezvoltare comunitară personalizat.  Acestea vor reprezenta instrumente utile pentru demararea sau dezvoltarea unei afaceri sociale.

Toți cursanții trebuie să provină din următoarele regiuni de dezvoltare:

A.    Nord-Vest;

B.     Centru;

C.    Vest.

Vă invităm să urmăriți care sunt criteriile de selecție pentru fiecare grup țintă:

1)      Specialiști implicați în Economie Socială:

Cerințe obligatorii de eligibilitate:

1.  Studii superioare, cu diplomă de absolvire;

 2.  Implicare în activități specifice economiei sociale (lucru cu categorii vulnerabile, activități de incluziune socială, activități antreprenoriale ce oferă locuri de muncă categoriilor vulnerabile etc.)

3.  Domiciliul în una din regiunile/județele vizate de proiect sau disponibilitate de a activa în una din regiunile sau județele vizate de proiect –  Nord-Vest, Centru, Vest!

Criterii de departajare:

1. Cunoștințe de utilizare a calculatorului;

2. Alte calificări sau competențe demonstrabile în activități cu caracter social (de exemplu programe, proiecte, acțiuni ce au vizat incluziunea socială a persoanelor/grupurilor defavorizate/vulnerabile).  De menționat în scrisoarea de motivare)

2)      Formatori implicați în Economie Socială:

Cerințe obligatorii de eligibilitate:

 1. Formator autorizat conform legislației în vigoare; (Diplomă ANC)

 2. Studii superioare cu diplomă de absolvire;

 3. Implicare în activități specifice economiei sociale (lucru cu categorii vulnerabile, activități de incluziune socială, activități antreprenoriale ce oferă locuri de muncă categoriilor vulnerabile etc.)

 4.  Domiciliul în una din regiunile/județele vizate de proiect sau disponibilitate de a activa în una din regiunile sau județele vizate de proiect –  Nord-Vest, Centru, Vest.

 

Criterii de departajare:

 1. Cunoștințe de utilizare a calculatorului;

 2.  Alte calificări sau competențe demonstrabile în activități cu caracter social (de exemplu programe, proiecte, acțiuni ce au vizat incluziunea socială a persoanelor/grupurilor defavorizate/vulnerabile). De menționat în scrisoarea de motivare)

 

 3) Manageri ai întreprinderilor sociale:

Cerințe obligatorii de eligibilitate:

 1. Studii superioare cu diplomă de absolvire;

 2. Deținerea unei funcții de conducere în cadrul unei structuri de economie socială (cooperative, composesorate, ONG-uri, etc.);

 3. Cunoștințe de utilizare a calculatorului;

 4.  Alte calificări sau competențe demonstrabile în activități cu caracter social (de exemplu programe, proiecte, acțiuni ce au vizat incluziunea socială a persoanelor/grupurilor defavorizate/vulnerabile).

Criterii de departajare:

 1. Cunoștințe de utilizare a calculatorului;

 2.  Alte calificări sau competențe demonstrabile în activități cu caracter social (de exemplu programe, proiecte, acțiuni ce au vizat incluziunea socială a persoanelor/grupurilor defavorizate/vulnerabile). (De menționat în scrisoarea de motivare)

ATENȚIE!!!! Dacă sunt acceptați, participanții vor trebui să pună la dispoziția furnizorului de cursuri următoarele:

 A. Copie după certificatul de naștere;

 B. Copie după CI

C.  Copie după certificatul de căsătorie (doar acolo unde este cazul);

 D. Adeverință medicală cu mențiunea ”apt pentru curs”

 E. Copie după diploma ultimei instituții absolvite;

 F. Alte documente solicitate pentru dovedirea apartenenței la grupurile țintă;

Pentru înscriere trimiteți:

Scrisoare de motivare și CV la adresa: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , adresă la care vă puteți adresa și pentru eventuale neclarități. TERMEN LIMITĂ: 25 MAI 2015!

IMPORTANT!!!

Nu pot participa la curs persoanele din Administrația Publică sau cele care au obținut deja diplomă acreditată ANC în Competențe Antreprenoriale sau Facilitator Dezvoltare Comunitară!

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC