25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Pályázati felhívás - Kárpát-medencei társadalomfejlesztés (2. szakasz)

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány meghirdeti az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatásával a Kárpát-medencei társadalomfejlesztés elnevezésű projekt folytatását,amelynek célja a 2013-ban elindított kultúra- és közösségalapú (társadalom-) fejlesztési folyamatok továbbvitele, a kárpát-medencei hálózat fejlesztése, az ehhez szükséges alaptudás és módszertani tár bővítése és terjesztése, valamint hatékony forrásbevonás a 2014-2020-as programozási időszak alapjaiból.

A követendő modellek kiterjesztése más térségekre kihívás és kötelezettség. A Kárpát-medencében létezik sok nagyszerű társadalomfejlesztési folyamat, amelyek eddig nem kaptak még elég nyilvánosságot és szükséges ezeket megosztani, ismerté tenni, valamint hatékonyan alkalmazni.

HROD Mediawave

A meghirdetés és kiválasztás alapelvei:

Olyan szervezetek képviselőivel/ szakértőivel dolgoznánk együtt, akiknek van már tapasztalatuk közösség- és társadalomfejlesztés területén, illetve közösségi összefogásra, közösségi kultúránkra és értékeinkre épített programokat/ gyöngyszemeket/ fejlesztéseket indítottak el, és akik hajlandóak a tapasztalatukat/ tudásukat másokkal is megosztani, hogy mindezek hatékonyan terjedjenek a Kárpát-medencei térben.

A szakmai műhelymunkák karavánszerűen kerülnek megrendezésre a Kárpát-medence kb. 25-25 képviselőjével: Lakitelken 2015. április 17-19. között a közösségi részvétel és tervezés a helyi társadalom- és gazdaságfejlesztésben (a HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ vezetésével), Révkomáromban és Komáromban április 30 – május 2. között a kultúrára alapozott gazdaság- és közösségfejlesztés (a Mediawave Alapítvány szervezésével), valamint Székelykeresztúron május 21-24. között a közösségi vállalkozások témakörökben (a Civitas Alapítvány koordinálásával).

Jelentkezés:

  • 2015. április 14. az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus postacímen a fejlesztési modell (projekt, avagy program) rövid bemutatásával és a képviselő önéletrajzával
  • lehet jelentkezni valamelyik, vagy pedig mindhárom műhelymunkára (a részvételre jogot nyert pályázóknak támogatva lesz a szállás, az étkezés és költséghatékonyan a szállítási költségek is)
  • a kiválasztott és értékelt fejlesztési modellek leírásáért, valamint a műhelymunkán és a későbbiekben kifejtett tevékenységért tiszteletdíjat is állapíthat meg a szervezői bizottság
  • további információ: a megadott elektronikus postacímen, illetve a +40 722 663201-es telefonszámon lehetséges.

Támogatók:

logo EEM nemzetstrategia

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC