25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Fűben, fában orvosság

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

  A Lókodi Ifjúsági Alapítvány által szervezett gyógynövénytermesztő és feldolgozó képzés keretében 25 személy sajátította el a népi orvoslás technikáit. A tanfolyam megvalósításában a Civitas Alapítvány biztosította a képzés helyszínét és segítséget nyújtott a lebonyolításban és szervezésben is.

 

Gyogynoveny2015a resize

 

 

  Immár harmadik alkalommal megszervezett képzést, olyan személyek végezték el, akik nagy érdeklődést tanúsítanak természeti környezetünk, valamint természeti értékeink iránt. A résztvevők közt voltak olyan személyek, akik már gyógynövénytermesztéssel, valamint feldolgozással foglalkoznak, de akadtak olyanok is, akik a tanfolyam keretében kaptak rá kedvet és indíttatást. Így a tanulási folyamat több síkon is zajlott, hiszen a tapasztaltabbak, a feldolgozásban jártasabbak megosztották ismereteiket, tapasztalataikat és óráról órára egészségesebbnél egészségesebb készítmények, szebbnél szebb csomagolású termékek kerültek elő a diákok” kosaraiból. Az idei képzést nagy számban tisztelték meg gazdasszonyaink, akik a Gyümölcsfesztivál hűséges és rendszeres kiállítói évről évre. Elmondásuk szerint az egyre növekvő kereslet miatt fontos ismerniük a gyógynövények gyógyhatásait, meGyogynoveny2015b resizely tudás a teakeverékek elkészítése mellett többletet kínál a lekvárok, s egyéb termékek elkészítése esetében is.

  A képzés főleg a fűszer- és gyógynövénytermesztés elméleti ismereteit foglalta magába, de nem maradhatott ki a gyakorlati tudás megszerzése sem. Így tértünk ki és tanultuk meg a finom, egészséges étkek elkészítését gyógynövényekből. A natúr kozmetikai termékek elkészítésének módozatára is kitértünk, megtudhattuk hogyan varázsolhatunk házilag krémeket, ajakápolókat, dezodorokat, fogport, s mindezt természetes alapanyagokból.

  Nagy örömünkre az idén a homoródkeményfalvi Füzes Közbirtokosság három személy részvételét támogatta anyagilag, amely gesztus számunkra igazi példamutatásként és megerősítésként szolgált, hiszen bizonyította képzésünk közösségi és közösségépítő jellegét.

 

   BethlenGabor      UJ-Lia-JPG

 

 

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC