25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

VI. Udvarhelyszeki Gyumolcsfesztival

 

 

 

 

  BEHARANGOZÓ

 

 

              Hallgassa a rádióban!                        Nézze a tévében!

                 Radio                             Televizio

 
  2014. szeptember 19–21. között hatodik alkalommal szervezi meg a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az immár hagyományos Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált, ahol emlékezetesen ízes falatok és programok várják a látogatókat.

 Elsonap1A VI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált a Kárpát-medence „legízesebb” rendezvényének tervezzük, ahol a látogatók otthonosan érezhetik majd magukat a különböző gyümölcskészítmények nyújtotta ízes forgatagban. 18 település asszonyai készülődnek az eseményre lekvárokkal, szörpökkel, süteményekkel, gyógyító teafüvekkel, friss gyümölccsel, hogy minél gazdagabb kínálattal tudjanak kedveskedni a vendégeknek. A kulturális programokat udvarhelyszéki településeken működő tánccsoportok, énekesek, mesemondók, amatőr színjátszó csoportok biztosítják.

A fesztiválra készülődve néhány olyan új programelemre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelybe a látogatók is bekapcsolódhatnak.

Régi képek ízes történetei címmel emlékidézést hirdetünk, amelynek keretében arra biztatjuk a benevezőket, hogy a Gyümölcsfesztivál helyszínére hozzanak magukkal olyan, a Kováts fényképészetnél készült régi képeket, amelyekről szívesen megosztanák emlékeiket. A legízesebb történetek felelevenítőit ajándékban részesítjük.

Udvarhelyszék legízletesebb almás tésztája kerestetik! felhívással arra biztatjuk az érdekelteket, hogy gyúrják össze a sütnivalójukat és készítsék el kedvenc almás süteményüket a Gyümölcsfesztiválra. 

A Gyümölcsfesztivál legfinomabb lekvárjára is szavazhatnaka látogatók.

 Az újdonságok sora itt még nem ér véget, hiszen a kiállító falvak asszonyai közösen egy nagy üstben elkészítik a Gyümölcsfesztivál Lekvárját. Sok-sok kéz szorgoskodik majd egy ízért!

A színes kavalkád kiemelkedő eseményeként, szombat estefalvaink népviseletbe öltözött csőszleányaival és legényeivel együtt Udvarhelyszéki Szüreti Bálra várjuk az udvarhelyszékieket.

 

Látogasson el a Gyümölcsfesztivál oldalára:

 

www.gyumolcsfesztival.ro

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC