25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Véget ért az I. Kárpát-medencei társadalomfejlesztési műhelymunka-sorozat

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Karpat medenceHasznos és jövőbemutató műhelymunka sorozatot szervezett a Civitas Alapítvány, együttműködve a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztallal. A Kárpát-medencei társadalomfejlesztés elnevezésű projekt 2013. október 1 és 2014. május 31 között zajlott felvidéki, muravidéki, erdélyi, horvátországi és vajdasági szervezetek képviselőivel.

A program céljai a sikeres kultúra- és közösségalapú (társadalom-) fejlesztési folyamatok feltérképezése és generálása a Kárpát-medencében, erős és hatékony hálózat létrehozása és fejlesztése, valamint a nemzeti közösségben való megmaradás és fejlődés segítése voltak, s ezen a területen három műhelymunka során dolgoztak a szövet-építők (Zentán – 2014. április 4-6, Lendván – 200 4. május 9-11 és Dunaszerdahelyen – 2014. május 21-23).

 

A résztvevők értékelése alapján a műhelymunka-sorozat elérte az átfogó, valamint a sajátos céljait, erősödnek a közösségalapú fejlesztési folyamatok úgy régióként, mint egészében a Kárpát-hazában (így erős társadalomfejlesztő hálózat alakulhat ki a Kárpát-medencében). Értékelendő, hogy a résztvevők létrehoztak egy kicsikerekasztal névre keresztelt információs/együttműködési csatornát és közös fejlesztési programokban is gondolkodnak, terveznek. Mindannyiunk akarata, hogy ezen folyamatokat folytassuk, segítve és kiegészítve a KKK eddigi szép hálózatszerű munkáját.

A programot az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

További információk: Civitas Alapítvány – Székelyudvarhely,

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 0040-266-218481

logo EEMlogo-karpatmedencei-kozmuvelodesi-kerekasztal  logo
   

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC