25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Útjára indult az Időbank projekt

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

 

Itt az Időm!

Sajtóközlemény

 

Idobank1A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért elindította az Itt az időm! – Időbank, a kölcsönös segítségnyújtás hálózata elnevezésű projektjét, amelyet az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 támogat 72391,80 Euró értékben, a Civil Támogatási Alap Romániában keretében.

A 23 hónapos projekt főcélja a közösségi életbe való aktív bekapcsolódás, önkéntesen végzett tevékenységek által.

Célkitűzéseink közé tartozik az Időbank rendszer, mint a kölcsönös segítségnyújtás hálózatának a bevezetése, első körben 10 udvarhelyszéki vidéki közösségben és Székelyudvarhelyen. Az Időbank rendszer felépítése által olyan helyi közösségek kialakítása a cél, ahol a pénz használatát kiiktatva szolgáltatások cseréje, ezáltal kölcsönös segítségnyújtás valósul meg. Céljaink közé tartozik ugyanakkor a falu és a város kapcsolatának megerősítése, értékeik és erőforrásaik kicserélése révén, illetve a közösségek építése és megerősítése, hiszen a szolgáltatások és segítségnyújtások által kapcsolatok születnek és bizalom alakul ki az Időbank rendszer felhasználói közt. Munkánk során közösségi találkozókat szervezünk, amelyek során felmérjük az emberek erőforrásait és igényeit, mindezek után kiválasztásra kerül az a 10 udvarhelyszéki vidéki közösség, ahol elkezdődhet a kezdeményezés kivitelezése. A rendszer működését 11 időbróker és egy interaktív online felület is fogja segíteni. Kialakításához hamarosan hozzáfogunk, elérhetősége idobank.ro internetes címen fog történni.

A projekt várható eredményei: Időbank, a kölcsönös segítségnyújtás hálózatának a bevezetése Udvarhelyszéken, Időbank rendszerIdobank2 internetes felületének a kialakítása, 24 mozgósított közösség 48 közösségi találkozó során, 11 időbróker kiképzése 3 műhelymunka és 22 találkozó által, valamint népszerűsítő és információs anyagok elkészítése és eljuttatása a célcsoportokhoz.

A projekt Udvarhelyszéken valósul meg, partnerségben a magyarországi Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesülettel.

Kapcsolattartó személyek:

Kulcsár Orsolya                                                   Kis Zoltán

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.                                Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC