25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Elkezdődöt a Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa projekt megvalósítása

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. E-mail

 

EEA Grants logo

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért útjára indította a Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa elnevezésű projektjét, amelyet az EGT 2009-2014 finanszíroz, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül a Fenntartható Fejlődés témakörben, 150.000 Euro értékben.

A 22 hónapos projekt célja egy hálózat kialakítása olyan személyek és szervezetek között, akik fontosnak tartják Erdély agro-biodiverzitásának megvédését.

Foto seminte conferinta de presa

 

 

Konkrét céljaink közé tartozik megmenteni és újra életre kelteni a hagyományos magokat egy olyan együttműködés kialakításával, amelynek keretében feltárjuk, összegyűjtjük, szaporítjuk, és újra elérhetővé, hozzáférhetővé tesszük ezeket a magokat. Munkánk során közösségi találkozókat és képzéseket is szervezünk, ahol a hagyományos magok megmentésének a fontosságáról és mikéntjéről tartunk előadásokat. Harmadik fontos pillére a projektnek egy olyan kelet európai civil érdekképviseleti hálózat kialakítása, amely tesz azért, hogy a hagyományos magok sokszínűsége és szabad forgalmazása segítve legyen a térségben.

A projekt várható eredményei:2 kísérleti kert létrehozása a két fejlesztési régióban, 1 együttműködési hálózat kialakítása kistermelők között, 1 nemzetközi civil érdekképviseleti hálózat kialakítása, 50 vidéki közösség mozgósítása és bevonása a projektbe, valamint információs és oktatási tananyagok elkészítése és eljuttatása a célcsoportokhoz.

A projekt Erdély szinten fog megvalósulni, melyben az EcoRuralis Egyesület, Agrar Media Egyesület és a norvégiai Norgesvel - The Royal Norwegian Society for Development, mint partnerek vesznek részt.

Kapcsolattartó személyek:

Pakot Mónika                                                          Király Annamária

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.                                            Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Székelyudvarhely, 2014. április 22.

 

fondong logo          FDSC logo      Polgartars HU logo

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC