Inovație, digitalizare, sustenabil, durabil, rezilient sunt cuvinte pe care le folosim din ce în ce mai des atunci când vorbim despre cum vrem să arate viitorul orașelor și comunelor din România. Le rezumăm într-un termen: SMART. Dar ce înseamnă ele din punct de vedere practic? Cum arată un oraș sau un sat SMART? Ce ar trebui să facă autoritățile locale pentru a dezvolta comunități inteligente și cum poate contribui societatea civilă?

Te invităm marți, 27 februarie 2024, de la 11:00 până la 12:30, la o dezbatere online cu actori-cheie din domeniu, prin care vom încerca să răspundem la întrebarea pe atât de dificilă, pe cât este de actuală: Cum dezvoltăm comunități SMART?

Dezbaterea este cadrul în care vom explora idei și soluții împreună cu :

Speakeri:

Eduard Dumitrașcu – Președintele Asociației Române pentru Smart City
Emese Oláh – Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca
Viorel Stoica – Președintele Asociației Smart Villages
Dan Lungu – Purtăror de cuvânt al Primăriei Ciugud

Moderator:

Smaranda Ignat – Co-founder PropTech România, Startup Mentor & Innovation Coach
27 februarie 2024, 11:00 – 12:30

Atelierul se va desfășura online, iar participarea este gratuită.

Pentru a participa, completează acest chestionar: https://forms.gle/vHtbEau82SnumYuF8

Vei primi linkul de acces la întâlnire pe e-mail, cu o zi înainte de eveniment. 

……………………………………………………..

Dezbaterea are loc în cadrul proiectului Lupă pe impact. Un plus de încredere în ONG-uri, derulat de Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj în parteneriat cu Fundația Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.